Від двох днів до місяця: інтервали між російськими масованими ракетними обстрілами

Читать на русском

Кількість ракет у росії знизилася до критичного рівня, заявив секретар РНБО Олексій Данілов. За останніми даними української розвідки, у них залишилося близько 15% довоєнних обсягів – мова про «Калібри», «Іскандери», «Кинджали», Х-101, Х-555 та Х-22. При цьому окремих видів ракет, наприклад, «Калібрів», Х-101 і Х-555, у рф залишилося навіть менше 10%. Враховуючи, що стратегічний запас озброєння витрачено, інтервали між масованими обстрілами збільшуватимуться. На сьогоднішній день таких атак не було вже більше місяця, хоча восени між ними проходило не більше двох тижнів. Докладніше – на інфографіці «Слово і діло».

Масованих ракетних атак не було вже понад 30 днів. Інтервали між обстрілами рф – на інфографіці.
Часові проміжки між масованими ракетними обстрілами УкраїниСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Завдавати регулярних масованих ракетних ударів по Україні росія почала з жовтня: перший обстріл був 10 числа – окупанти випустили 84 ракети.

Через 12 днів рф запустила по Україні ще 33 ракети, через 9 днів – 78. Таким чином, у жовтні було три масовані атаки.

У листопаді було дві масовані ракетні атаки з інтервалом 15 та 8 днів: 15 листопада було випущено 96 ракет, 23 листопада – 67.

Чотири масовані обстріли росія влаштувала в грудні з інтервалом 12, 11, 13 і 2 дні. Під час атак 5, 16 та 29 грудня окупанти використали близько 70 ракет, 31 грудня – близько 20 (а також дрони-камікадзе).

Дві великі атаки були в січні, вони відбулися з проміжком в 14 і 12 днів. Але ракет росія випустила вже менше – 38 і 55.

У лютому росія влаштувала також два масованих обстріли з інтервалом 15 і 6 днів. Але в другому випадку окупанти випустили вдвічі менше ракет – 36.

До масованого обстрілу 9 березня росія збирала озброєння 21 день і запустила 81 ракету. Це була остання велика атака, з того моменту пройшло вже більше місяця.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, коли та скільки гіперзвукових ракет «Кинджал» росія застосувала проти України.

Також ми писали, які були прогнози щодо вичерпання ракетного запасу росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: