У ГУР підрахували, скільки високоточних ракет залишилося в росії

Читать на русском
В українській розвідці наголосили, що російська федерація витрачає ракети швидше, ніж встигає їх виробляти.

Російській армії доводиться змінювати тактику ракетного обстрілу України через зменшення запасів ракет різних видів.

Про це заявив 27 лютого представник ГУР Міноборони України Андрій Черняк.

У ГУР пояснили, навіщо росіяни накопичують авіацію біля кордону з УкраїноюРф накопичила певну кількість штурмової авіації біля українського кордону, щоб задіяти її на напрямках, де намагається вести наступ. Углиб України ці літаки не залітатимуть.

За даними розвідки, рф має в своєму розпорядженні обмежену кількість високоточних крилатих ракет - їх у ворога залишилося менше 100 одиниць.

У ГУР уточнили, що йдеться про ракети типу «Калібр», Х-101 та Х-555. Загалом росія має ще «тисячі ракет», проте далеко не всі вони придатні для використання.

«Обсяги виробництва не встигають через ту динаміку, з якою росія витрачала їх до середини лютого. За місяць вони зараз можуть виготовити трохи більше 30-40 ракет. Ті старі ракети, які є на озброєнні, або не долітають через несправність, або мають обмежений радіус поразки», – заявили в ГУР.

Також в українській розвідці зазначили, що російська армія не відмовилася від ідеї знищити енергосистему та паливно-енергетичний сектор України.

Нагадаємо, за даними Генштабу російські окупанти з початку повномасштабного вторгнення завдали майже 5 тисяч ракетних та тисячі авіаційних ударів по Україні.

Раніше повідомлялося, що російські угруповання в Україні вже два місяці живуть у режимі максимальної економії боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: