«Кинджали»: коли та скільки гіперзвукових ракет росія застосувала проти України

Читать на русском

Росія 9 березня здійснила чергову масовану повітряну атаку на Україну – найбільшу цього року – випустивши понад 80 ракет. Особливість обстрілу полягала в тому, що рф використала відразу шість гіперзвукових ракет «Кинджал», знищувати які ЗСУ поки що можливості не мають. «Кинджал» – це дорога ракета, яких у росії до того ж не дуже багато: до початку повномасштабної війни, за даними розвідки, запас становив до 50 одиниць. Ще 15 ракет було випущено по Україні до вчорашнього дня. Коли й проти яких об'єктів росія їх використала – на інфографіці «Слово і діло».

Скільки і проти яких об'єктів в Україні росія використовувала дефіцитні гіперзвукові ракети Кинджал – на інфографіці.
Як росія застосовує дефіцитні Кинджали проти УкраїниСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Вперше рф використала «Кинджали» проти України 18 березня минулого року. Як прозвітували в міністерстві оборони країни-агресора, дві ракети вдарили по складу боєприпасів в Івано-Франківській області.

Наступного разу росіяни прозвітували про застосування «Кинджала» по військовому об'єкту в Донецькій області. Підтвердження від української сторони не було.

9 травня літаки стратегічної авіації Ту-22М3 випустили три ракети «Кинджал» по туристичній інфраструктурі Одеської області.

7 серпня дві ракети «Кинджал» вдарили по військовому об'єкту Вінницької області. Тип озброєння було підтверджено ЗСУ.

14 вересня окупанти завдали ракетного удару, зокрема двома «Кинджалами», по гідротехнічних спорудах Кривого Рогу. За словами військових, ворог намагався створити надзвичайну ситуацію в регіоні, затопивши місто, а також зупинити просування ЗСУ на півдні.

Внаслідок ракетного удару виріс рівень води в річці Інгулець, було підтоплено понад сотню будинків. Населення частково евакуювали.

Одну ракету «Кинджал» росіяни випустили по об'єкту енергетичної інфраструктури в Київській області під час масованої атаки 15 жовтня.

Протягом цього року, окрім вчорашнього обстрілу, росія ще двічі била «Кинджалами» по Україні. 9 січня рф двома ракетами знищила склад старих протикорабельних мін біля Очакова в Миколаївській області.

26 січня росіяни теж двома «Кинджалами» вдарили по об'єктах критичної та енергетичної інфраструктури у Києві та Запоріжжі.

Вчора одна з шести ракет влучила в об'єкт критичної інфраструктури у Києві, цілі решти – невідомі.

Нагадаємо, аналітик назвав три можливі причини того, що росія використала одразу шість ракет «Кинджал» в одному залпі.

Раніше в ГУР підрахували, скільки високоточних ракет залишилося у росії.

Також «Слово і діло» писало, які були прогнози щодо вичерпання ракетного запасу росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: