У ГУР розповіли, скільки у росії залишилося «шахедів»

Читать на русском
Запас шахедів у росії становить близько 200 одиниць, за оцінкою розвідки. На сьогоднішній день окупанти використали приблизно 800 одиниць.
facebook.com/GeneralStaff.ua

У росії, ймовірно, залишилося ще близько 200 одиниць дронів-камікадзе з партій, які вони отримали наприкінці минулого року та на початку цього.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

«За нашими підрахунками, в них ще є запас з тих партій, які вони отримували наприкінці минулого року і на початку цього. У них, ймовірно, залишилося ще близько 200 одиниць «шахедів». Але вони їх не використовують так масово, як раніше. Це підтверджує те, що в них немає великого запасу – вони економлять», – повідомив Скибицький.

Атаки дронів-камікадзе: скільки іранських «Шахедів» збили ЗСУУкраїна збила понад 500 іранських дронів-камікадзе з моменту їх першого застосування росією. Динаміка знищення Шахедів – на інфографіці.

За інформацією розвідки, росіяни отримують «шахеди» партіями по 250-300 штук. На сьогоднішній день росіяни використали приблизно 800 одиниць.

Запаси високоточних ракет рф також виснажилися: за словами Скібіцького, вони становлять 15% від обсягів, які були до початку повномасштабної війни.

«Йдеться про високоточні «Іскандери», «Калібри», Х-101, Х-555, «Кинджали», а також про ракети Х-22. Однак якщо розглядати окремо за видами, то, наприклад, запаси «Калібрів», Х-101 та Х-555 становлять навіть менше ніж 10%», – додав він.

Нагадаємо, минулої ночі російські окупанти атакували Україну іранськими дронами-камікадзе Shahed-136/131. ЗСУ знищили 16 із 21 запущеного безпілотника.

Ще одна масштабна атака дронами була увечері 17 березня. Сили протиповітряної оборони знищили 11 із 16 безпілотників Shahed-136/131.

9 березня росія здійснила масовану ракетну атаку на Україну, випустивши одразу шість гіперзвукових ракет «Кинжал» – уперше така кількість в одному залпі.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, коли та скільки гіперзвукових ракет росія застосувала проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: