ЗСУ відбили атаки на чотирьох напрямках і завдали понад 20 ударів по позиціях рф – Генштаб

Читать на русском
Російська армія продовжує атакувати позиції Збройних сил України на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. За добу завдяки мужності кожного воїна тут було відбито понад 40 ворожих атак.
Фото: Генштаб ЗСУ

Російська армія продовжує атакувати позиції Збройних сил України на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. За добу завдяки мужності кожного воїна тут було відбито понад 40 ворожих атак.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 9 квітня.

Великий наступ росії: скільки атак відбивають ЗСУНаступ російської армії у динаміці. Кількість відбитих ЗСУ атак, за даними Генерального штабу – на інфографіці.

Зазначається, що протягом останньої доби противник здійснив понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, а також завдав 23 авіаційних та 4 ракетних ударів по території України.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, намагається взяти під повний контроль Бахмут. У місті тривають запеклі бої. Крім того, противник намагався наступати у районі населеного пункту Богданівка та біля Хромового. Підрозділи сил оборони відобразили на цій ділянці фронту близько 20 ворожих атак.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах Новокалинового, Бердичів, Авдіївки, Північного та Мар'їнки Донецької області. У жодній з атак росіяни не змогли досягти успіху.

«Найзапекліші бої на вказаній ділянці фронту тривають за Авдіївку та Мар'їнку, де було відбито понад 10 ворожих атак. Водночас, ворожі обстріли зазнали населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Ластівчине, Першотравневе, Красногорівка, Гостро, Георгіївка та Мар'їнка Донецької області», – йдеться у зведенні.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі на південь від Діброви. Також росіяни обстріляли низку населених пунктів: Новоселівське, Макіївку, Невське, Білогорівку Луганської області та Колодязі, Торське, Сіверське, Спірне та Берестове Донецької області.

Техніка для контрнаступу: порівняння танків, які надають УкраїніПорівняння танків, які партнери пообіцяли Україні, – Abrams, Challenger 2, Leopard, Т-72Б, Twardy, AMX-10 RC.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не робив. Здійснив обстріл населених пунктів Новомихайлівка, Богоявленка, Шахтарське, Новоукраїнка, Велика Новосілка, Пречистівка та Золота Нива Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує нарощувати у фортифікаційному відношенні оборонні рубежі та позиції.

Ворог також продовжує тероризувати населення на тимчасово окупованих територіях.

«Не припиняються випадки насильницького викрадення цивільного населення російськими загарбниками на тимчасово зайнятих територіях України. Зокрема, у Старобільську Луганської області, російські окупаційні війська організують обшуки місць проживання громадян, підозрюваних у підтримці України та вивозять людей у невідомому напрямку», – заявили у Генштабі.

Авіація Сил оборони відповіла на безчинства росіян завданням 6 ударів по районах зосередження ворога, а ракетники та артилеристи – 11 ударами по районах зосередження живої сили. Крім того, ЗСУ вразили 4 зенітно-ракетні комплекси, склад боєприпасів та 5 станцій радіоелектронної боротьби противника.

Нагадаємо, за минулу добу ЗСУ ліквідували майже 500 окупантів, а також знищили ББМ, БПЛА та іншу техніку ворога.

Раніше повідомлялося, що кремль намагається переконати росіян, що контролює ситуацію на окупованих територіях України, хоча їхня більшість залишається зоною активних бойових дій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: