Кремль намагається переконати росіян, що контролює окуповані території – британська розвідка

Читать на русском
Кремль намагається переконати росіян, що контролює ситуацію на окупованих територіях України, хоча їхня більша частина залишається зоною активних бойових дій.
aa.com.tr

Кремль намагається переконати росіян, що контролює ситуацію на окупованих територіях України, хоча їхня більша частина залишається зоною активних бойових дій.

Про це повідомляє британська розвідка.

До відповідних висновків дійшли британські розвідники проаналізувавши нещодавнє засідання Ради нацбезпеки росії, яке проводив володимир путін 5 квітня. Зазначають, що основну увагу росіяни приділили доповіді міністра внутрішніх справ рф Володимира Колокольцева, який розповів про діяльність так званих правоохоронних органів та органів громадського порядку на захоплених територіях.

У розвідці припускають, що вибір Колокольцева як основного спікера є спробою кремля показати, що ситуація на окупованих територіях нормалізується. Та попри заяви росіян, більшість цих земель залишаються зоною бойових дій, а права багатьох громадян обмежені.

Тим часом ворог продовжує намагатися виконати план примусової паспортизації мешканців тимчасово захоплених регіонів. Зокрема застосовується новий інструмент спонукання населення до отримання російських паспортів. Цього разу, росіяни обіцяють мешканцям Херсонщини видати державні житлові сертифікати, які призначені для придбання житла на території рф.

Проте у Запорізькій області загарбники вигадують нові обмеження, щоб змусили мешканців отримати російський паспорт. Зокрема, тепер усі фермери мають отримати дозвіл від окупантів для роботи в полях. Умовою для отримання дозволу є звісно ж російський паспорт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: