У ЗСУ назвали найефективнішу зброю проти російських керованих бомб

Читать на русском
За словами Ігната, противник щодня застосовує приблизно 20 таких бомб. Щоб запобігати ударам такими бомбами, Україні потрібні сучасні літаки.
Фото: Укрінформ

Регулярне застосування зенітних ракет по російських керованих авіабомбах може послабити українську систему ППО. Щоб запобігати ударам такими бомбами, Україні потрібні сучасні літаки.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Керовані бомби російських терористів: що це таке і чим з ними боротисяТака конструкція виходить дешевше, аніж найдешевша ракета, оскільки навіть дешеві ракети коштують мільйони доларів, а старі радянські бомби – не коштують майже нічого

За його словами, найефективнішою зброєю проти керованих авіаційних бомб можуть стати західні винищувачі типу F-16.

«Найефективніший метод знищення цієї загрози – безпосередній вплив на діяльність російської авіації. Для цього потрібно відігнати росіян подалі. Це допоможуть зробити системи Patriot та Samp-T з дальністю удару до 150 кілометрів. Але найкраще – це західні винищувачі, які мають ракети класу повітря-повітря, здатні на великій відстані протидіяти російській авіації», – заявив Ігнат.

Він додав, що керовані авіабомби можна збивати і за допомогою ракет, проте це може вичерпати запаси ЗСУ.

«Противник щодня застосовує приблизно по 20 таких бомб. Якщо ми зараз порахуємо, скільки знадобиться ракет, адже трапляються випадки, що й не одну ракету треба для знищення бомби, то може виникнути загроза того, що у нас просто не вистачить озброєння для того, щоб протидіяти росії вже всередині країни», – зазначив речник. Повітряні сили.

Нагадаємо, росіяни почали активно застосовувати УПАБ у березні. Літаки противника, скидаючи бомби, часто не залітають в зону ураження української ППО.

Нещодавно у ЗСУ заявили, що рф може почати регулярно атакувати Україну керованими бомбами вагою 1500 кілограмів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: