Росіяни «прикривають» артилерією зниження своїх можливостей для наступу – ISW

Читать на русском
Російські окупаційні війська використовують артилерію для компенсації своїх знижених наступальних можливостей.

Російські загарбники ведуть бої по всій лінії фронту, але їхній наступальний потенціал продовжує знижуватись.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За інформацією експертів, 8 квітня українські та російські джерела обговорили зниження темпів наступальних операцій росіян вздовж усієї лінії фронту. Це вказує на те, що загальний російський наступ близиться до кульмінації.

«Буде звільнена значна частина України»: генерал США спрогнозував контрнаступ ЗСУОчікується одна з найскладніших військових операцій, найважчих для виконання. Вона буде такою, що призведе до великих втрат з обох сторін, сказав генерал Марк Гертлінг.

Крім того, згідно з динамікою використання артилерії в Україні, аби компенсувати ключові недоліки в наступальній спроможності, окупанти значною мірою покладаються на артилерію.

Аналітики зазначають, що українська сторона демонструє більшу точність у виборі цілей, проте теж отримує вигоду від того, що війська перебувають в обороні в більшості районів. Це пояснюється тим, що наступальні дії зазвичай вимагають більше артилерійських засобів.

Також фахівці Інституту вивчення війни повідомляють, що ракетна кампанія росії, спрямована на руйнування української енергетичної інфраструктури, остаточно провалилася. Аналітики припускають, що росія відмовилась від цієї тактики.

Експерти також повідомляють, що рф, ймовірно, посилює юридичні покарання за пов'язані з тероризмом злочини. Це необхідно для створення правових умов для посилення внутрішніх репресій. Тож очікується, що росія розширюватиме перелік організацій, що вважатимуться екстремістськими та терористичними.

Також, на думку аналітиків, Міноборони рф може займатися підготовкою умов для нападу під чужим прапором на Сумщині.

«Незрозуміло, якого ефекту очікує досягти кремль за допомогою інформаційних операцій, в яких стверджується про атаки української сторони під чужими прапорами», – говориться у звіті.

Нагадаємо, у Генштабі ЗСУ повідомили, що найзапекліші бої продовжуються за Бахмут, Авдіївку та Мар'їнку.

Повідомлялося, що в росії заявили про нібито підготовку хімічної атаки на Сумську область.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: