«Я помираю»: Саакашвілі попросив відпустити його на лікування за кордон

Читать на русском
Експрезидент Грузії закликав США та міжнародну спільноту зробити все можливе, щоб урятувати його життя.

Експрезидент Грузії та колишній голова Одеської ОВА Міхеїл Саакашвілі поскаржився на погіршення стану здоров'я.

Про це йдеться у матеріалі-зверненні політика, опублікованому порталом Politico.

Саакашвілі розповів, що після повернення до Грузії він не мав жодних проблем зі здоров'ям. Він почував себе добре і був готовим до політичної боротьби.

Україна готова прийняти та надати лікування Саакашвілі – ПодолякУкраїна згодна прийняти експрезидента Грузії Михайла Саакашвілі та забезпечити йому необхідне лікування.

«Я був здоровим, енергійним 54-річним чоловіком. Але мене одразу ж заарештували, і відтоді я перебуваю у в'язниці на підставі чуток та політично мотивованих звинувачень у «зловживанні владою», які тільки кремль та нинішній грузинський уряд вважають законними», – заявив політик.

За словами експрезидента, ув'язнення у грузинській в'язниці перетворило його на хвору людину з більш ніж 20 серйозними діагнозами.

«За останній час моє здоров'я різко погіршилося, я вмираю. Мене систематично катували, фізично та психологічно, в моєму організмі знайдено сліди отруєння важкими металами. До того ж, я страждаю від приголомшливого набору із більш ніж 20 серйозних захворювань, які з'явилися вже в ув'язненні», – зазначив Саакашвілі.

Він закликав Сполучені Штати та міжнародну спільноту зробити все можливе для порятунку його життя, застосувавши дипломатичний тиск на грузинський уряд.

«Стає все очевиднішим, що я скоро помру, якщо не отримаю належної медичної допомоги за межами країни. Моя смерть може спричинити політичний хаос у Грузії, але моя мученицька смерть, безумовно, буде вважатися перемогою путіна», – підсумував грузинський політик.

Нагадаємо, Саакашвілі повернувся до Грузії восени 2021 року, де його заарештували. Його доправили до в'язниці у місті Руставі, там він оголосив голодування. З в'язниці його перевели до тюремної лікарні у Тбілісі, потім до військового госпіталі у Горі, а потім до цивільної клініки «Вівамед» у Тбілісі. Там стан його здоров'я почав стрімко погіршуватися.

Нагадаємо, Україна та інші країни Європи давно закликають Грузію відпустити Саакашвілі на лікування, але влада в Тбілісі відмовляється це зробити.

Більше того, президент Грузії Саломе Зурабішвілі звинуватила Саакашвілі у «підриві репутації» країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: