Грузинський суд відмовив Саакашвілі у звільненні за станом здоров'я

Читать на русском
Суд Тбілісі відмовив колишньому президенту країни Міхеїлу Саакашвілі у відстроченні покарання та звільненні за станом здоров'я.
Фото: Picture Alliance

Тбіліський міський суд відмовив експрезиденту країни Міхеїлу Саакашвілі у відстроченні покарання та звільненні за станом здоров'я.

Про це повідомляє грузинський портал InterPressNews.

Влада Грузії публічно катує та вбиває Саакашвілі – ЗеленськийНаразі влада Грузії публічно катує та вбиває колишнього президента країни Михайла Саакашвілі.

Адвокати просили суд задовольнити клопотання щодо переведення політика до берлінської клініки «Шаріте» для лікування низки захворювань. Проте суддя Георгій Аревадзе вирішив залишити Саакашвілі під вартою.

Це викликало невдоволення як серед присутніх у залі, так і серед людей, які прийшли до будівлі суду підтримати екс-президента. Варто зазначити, що сам Саакашвілі не зміг бути присутнім на засіданні через проблеми зі здоров'ям.

Нагадаємо, Міхеїл Саакашвілі повернувся до Грузії восени 2021 року. Там він був заарештований і ув'язнений.

З травня минулого року політик лікується у приватній клініці «Вівамед». Проте західні експерти стверджують, що Саакашвілі не отримує у клініці належної медичної допомоги. Більше того, після взяття під варту незалежні лікарі виявили в екс-президента отруєння важкими металами та деменцію.

МЗС України закликало грузинську владу негайно припинити знущатися з Саакашвілі в ув'язненні та передати його Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: