Європарламент закликав владу Грузії звільнити Саакашвілі

Читать на русском
Європарламент висловив стурбованість погіршенням стану здоров'я колишнього президента та закликав відправити його на лікування за кордон.
Фото: AP

Депутати Європейського парламенту ухвалили резолюцію, в якій закликали нинішній грузинський уряд звільнити з-під варти екс-президента країни Міхеїла Саакашвілі.

Про це йдеться на офіційному сайті Європарламенту.

Україна готова прийняти та надати лікування Саакашвілі – ПодолякУкраїна згодна прийняти експрезидента Грузії Михайла Саакашвілі та забезпечити йому необхідне лікування.

Документ підтримали 577 депутатів, проти проголосували 33 парламентарі, ще 26 – утрималися.

«Відзначаючи повідомлення про різку втрату ваги та припущення, що Саакашвілі міг постраждати від отруєння важкими металами під час ув'язнення, депутати закликають грузинську владу звільнити Саакашвілі і дозволити йому виїхати за кордон для лікування», – йдеться в резолюції.

Європарламент також звернувся до президента Грузії Саломі Зурабішвілі, закликавши її скористатися своїм конституційним правом на помилування.

Нагадаємо, Міхеїл Саакашвілі повернувся до Грузії восени 2021 року. Там він був заарештований і ув'язнений. З травня минулого року політик лікується у приватній клініці "Вівамед". Західні експерти заявляють, що Саакашвілі не отримує у клініці належної допомоги.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада також звернулася до Грузії із закликом негайного переведення Саакашвілі на лікування за кордон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: