Справа ув’язненого Саакашвілі: Угорщина заблокувала рішення ЄС

Читать на русском
Угорщина заблокувала висловлення протесту ЄС владі Грузії у справі ув'язненого екс-президента та громадянина України Міхеїла Саакашвілі.
Слово і Діло

Угорщина заблокувала висловлення протесту ЄС владі Грузії у справі її колишнього президента Михеїла Саакашвілі, який відбуває шестирічний термін ув'язнення за нібито зловживання владою. Стан його здоров'я значно погіршився.

Про це повідомляє радіостанція RMF 24.

Згідно з повідомленням, Польща запропонувала призупинити термін відбування покарання Саакашвілі, щоб він міг пройти лікування в іншій країні. Ця пропозиція мала бути включена у дипломатичний протест ЄС, що планували висловити Тбілісі.

Минулого тижня прем'єр-міністр Матеуш Моравецький заявив, що Польща готова прийняти Саакашвілі на лікування. В ЄС Саакашвілі вважають ворогом кремля, тому є побоювання, що росія руками Грузії позбавить його життя.

«Ми боїмося, що все найгірше може статися з ним в Грузії», – зізнався лава польського уряду.

Пропозицію щодо Грузії підтримали всі країни ЄС, крім Угорщини.

Дипломати ЄС запевняють, що намагаються переконати Будапешт змінити свою позицію.

Відзначається, що після можливого досягнення одностайності всередині Євросоюзу інструментом впливу на Тбілісі, до якого може вдатися ЄС, є той факт, що Грузія має європейські прагнення.

Нагадаємо, депутати Європарламенту у затвердженій 15 лютого резолюції висловили стурбованість погіршенням стану здоров'я експрезидента Грузії Михеїла Саакашвілі. Вони закликали помилувати його і відправити на лікування за кордон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: