Влада Грузії публічно катує та вбиває Саакашвілі – Зеленський

Читать на русском
Наразі влада Грузії публічно катує та вбиває колишнього президента країни Михайла Саакашвілі.

Наразі влада Грузії публічно катує та вбиває колишнього президента країни Михайла Саакашвілі.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час пресконференції із президентом Австрії Александером ван дер Белленом, пише Укрінформ.

Президент Грузії пояснила, чому не збирається помилувати СаакашвіліПрезидент Грузії заявила, що помилування Саакашвілі нібито тільки посилить розкол у грузинському суспільстві, тому він залишиться у в'язниці

Зеленський показав фото Саакашвілі та зазначив, що фотографії йому передали перед зустріччю з австрійським колегою.

«Публічне катування громадянина України. Я не обговорюю питання, за що заарештували колишнього президента Грузії, які наслідки для політики та демократії у Грузії. Це їхнє внутрішнє питання. Я говорю про арешт громадянина України Михайла Саакашвілі, якого публічно катують щодня. Я думаю, що їхня мета – його вбити», - наголосив президент.

За його даними, раніше Саакашвілі було отруєно, а зараз його повільно вбивають.

«Тому тут таке запитання: Грузія вона за кого сьогодні, керівництво? Вони нейтральні, вони за росію, бо росія ставиться до своїх політиків так само, як сьогодні керівництво Грузії ставиться до вже не їхніх політиків, до речі, а громадян України. Тому вони нейтральні, або за росію, або проти України тощо. З великою повагою ми ставимося до питання нейтральності, але з великим нерозумінням ставимося до такого відношення», - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, Саакашвілі повернувся до Грузії восени 2021 року, де його заарештували. Його доправили до в'язниці у місті Руставі, там він оголосив голодування. З в'язниці його перевели до тюремної лікарні у Тбілісі, потім до військового госпіталі у Горі, а потім до цивільної клініки «Вівамед» у Тбілісі. Там стан його здоров'я почав стрімко погіршуватися.

Михайло Подоляк у грудні говорив, що Україна згодна прийняти Саакашвілі та забезпечити йому необхідне лікування.

31 січня стало відомо, що Саакашвілі, який перебуває під арештом у Тбілісі, переводять у реанімацію. Напередодні у нього діагностували коронавірус.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: