Рада просить Грузію відпустити Саакашвілі на лікування за кордон

Читать на русском
Рада звернулася до Грузії, а також до Європарламенту, Ради ЄС Єврокомісії, ПА Ради Європи із закликом негайного переведення третього президента Грузії Михайла Саакашвілі на лікування за кордон.

Рада звернулася до Грузії, а також до Європарламенту, Ради ЄС Єврокомісії, ПА Ради Європи із закликом негайного переведення третього президента Грузії Михайла Саакашвілі на лікування за кордон.

Про це повідомив у телеграмі нардеп Ярослав Железняк у понеділок, 6 лютого.

За його словами, відповідна ухвала була підтримана 311 депутатами.

«Припинити знущатися і передати Україні»: МЗС виступило із заявою щодо СаакашвіліМЗС України висловило протест через негуманне поводження з Саакашвілі і закликало грузинську владу негайно припинити знущання над ним.

Так, зважаючи на критичний стан здоров'я Саакашвілі, ВРУ закликає уряд Грузії забезпечити його належною медичною допомогою. При цьому український парламент звертається до грузинського уряду із вимогою дозволити термінове переміщення третього президента Грузії за кордон для необхідного лікування.

Крім того, український парламент закликає владу Грузії надати доступ до громадянина України Саакашвілі уповноваженого ВРУ з прав людини Дмитра Лубінця.

Водночас український парламент звертається до Європейського парламенту, Ради Європейського Союзу, Європейської Комісії, Парламентської Асамблеї Ради Європи та парламентів держав-членів ЄС посилити політичний тиск на грузинський уряд з метою забезпечити третього президента Грузії, громадянина України належною медичною допомогою та належними умовами утримання у медичному закладі та сприяти його переведенню до європейських чи американських медичних закладів.

Нагадаємо, 1 лютого президент України Володимир Зеленський звернувся до керівництва Грузії із закликом звільнити колишнього грузинського президента Михайла Саакашвілі.

Міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе прояснив ситуацію навколо здоров'я Саакашвілі.

МЗС України закликало грузинську владу негайно припинити знущатися над Саакашвілі в ув'язненні та передати його Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: