Польща хоче запропонувати Грузії прийняти Саакашвілі на лікування

Читать на русском
Влада Польщі виступила з ініціативою прийняти на лікування колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі.

Влада Польщі виступила з ініціативою прийняти на лікування колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі.

Про це повідомив прем'єр-міністр країни Матеуш Моравецький на конференції за підсумками засідання Європейської ради у Брюсселі, пише Укрінформ.

Президент Грузії звинуватила Саакашвілі в «підриві репутації» країниНарод Грузії нібито опинився в заручниках у ситуації із експрезидентом Міхеїлом Саакашвілі. Він «завдає шкоди репутації Грузії та перешкоджає правильному розвитку відносин із партнерами, у тому числі з Україною».

«Польща ініціювала, я розмовляв із багатьма прем'єрами на цю тему, пропозиції грузинському уряду, щоб колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі міг лікуватися в Польщі», - сказав Моравецький.

Він висловив побоювання, що з політиком у Грузії «може статися найгірше».

Польський прем'єр-міністр наголосив: якщо Грузія хоче розраховувати на позитивну відповідь щодо своїх європейських прагнень, вона також має серйозно поставитися до цього звернення, яке вже готується зовнішньополітичними службами Євроради.

Нагадаємо, Міхеїл Саакашвілі повернувся до Грузії восени 2021 року. Там він був заарештований і ув'язнений.

З травня минулого року політик лікується у приватній клініці «Вівамед». Західні експерти заявляють, що Саакашвілі не отримує у клініці належної медичної допомоги. Більше того, після взяття під варту незалежні лікарі виявили в екс-президента отруєння важкими металами та деменцію.

МЗС України закликало грузинську владу негайно припинити знущатися над Саакашвілі в ув'язненні та передати його Україні.

6 лютого Тбіліський міський суд відмовив експрезиденту країни Міхеїлу Саакашвілі у відстроченні покарання та звільнення за станом здоров'я.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: