Україна готова прийняти та надати лікування Саакашвілі – Подоляк

Читать на русском
Україна згодна прийняти експрезидента Грузії Михайла Саакашвілі та забезпечити йому необхідне лікування.
facebook.com/SaakashviliMikheil

Україна згодна прийняти експрезидента Грузії Михайла Саакашвілі та забезпечити йому необхідне лікування.

Про це повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у вівторок, 20 грудня, у Twitter.

Затримання Саакашвілі: у чому звинувачують колишнього президента ГрузіїУ чому звинувачують колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Неможливо дивитися в прямому ефірі, як помирає людина, яку знаєш. Неможливо дивитися, як історію Грузії та її президента вбивають на очах у цивілізованого світу. Україна готова прийняти Міхеїла Саакашвілі, забезпечити йому безпеку та належне лікування. Грузія, зроби правильний вибір», – написав він.

Зазначимо, раніше президент України Володимир Зеленський закликав керівництво Грузії перевезти Саакашвілі для лікування у закордонній клініці.

Нагадаємо, Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня минулого року. 1 жовтня його було затримано у Тбілісі, його доправили до в'язниці у місті Руставі. Там він оголосив голодування. 8 листопада його перевели з в'язниці у Руставі до тюремної лікарні у Тбілісі. Стан здоров'я Саакашвілі погіршився.

20 листопада Саакашвілі перевели у військовий шпиталь у місті Горі, де він припинив голодування. У травні Саакашвілі був поміщений до цивільної клініки Вівамед у Тбілісі, де він перебуває і зараз.

Україна офіційно визнала Саакашвілі потерпілим.

Президент Грузії пояснила, чому не збирається помилувати Саакашвілі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: