Справжні плани будуть на полі бою: Подоляк назвав «псевдозливами» витік документів про контрнаступ

Читать на русском
Подоляк натякнув, що злиті в мережу документи щодо підготовки контрнаступу України є російською підробкою.
Reuters

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк назвав «псевдозливами» витік «секретних документів» про майбутній контрнаступ України.

«З розпаду СРСР російська розвідка деградувала настільки, що єдиний спосіб відмитися від «солсберівських пригод», «триденних планів» та інших провалів це фотошоп та «віртуальні псевдозливи». Москві надто хочеться зірвати український контрнаступ. Але справжні плани росіяни побачать на полі. Скоро», – написав Подоляк у Twitter.

Небезпечно вважати весняний контрнаступ України вирішальним у війні – КулебаКулеба зазначив, що потрібно всіма засобами протистояти сприйняттю контрнаступу ЗСУ як вирішальної битви війни.

Пізніше Подоляк написав докладніший пост у своєму Telegram. Він зазначив, що у разі наявності робочого каналу отримання розвідувальних даних від Пентагону, його не руйнували б заради одноденного інформаційного приводу.

«Якщо ви володієте інформацією про рівень забезпечення та військові задуми супротивника – ви вдасте, що нею не володієте. Якщо намагаєтеся створити вигляд, що ви знаєте, то ви нічого не знаєте. Це блеф, пилюка в очі. Ви не володієте даними, а тільки намагаєтеся зіграти в дестабілізацію, інформаційно та психологічно вплинути на осіб, які приймають рішення», – пояснив він.

За словами Подоляка, росія намагається будь-якими способами вплинути на сценарні плани контрнаступу України – внести сумніви, скомпрометувати попередні ідеї, налякати своєю обізнаністю.

Опубліковані в мережі дані, за його словами, спираються на статистичний аналіз поставок, можливі оперативно-тактичні задуми, а також великий обсяг фіктивної інформації. А якби росія справді отримала реальні документи – навряд чи оприлюднила б їх.

Нагадаємо, видання The New York Times повідомило, що в соцмережах цього тижня було опубліковано секретні військові документи, в яких було описано плани США та НАТО щодо нарощування можливостей української армії перед контрнаступом.

Пентагон, за даними видання, розслідує витік. Конкретні бойові плани – дата та напрямки контрнаступу України – у документах не наводяться.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов запевнив, що інформація про контрнаступ доступна лише для дуже обмеженого кола осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: