Все залежить від рішень Генштабу та погоди: Резніков озвучив терміни контрнаступу ЗСУ

Читать на русском
Міністр зазначив, що контрнаступ українських військ планується провести на кількох напрямках.
Фото: УНІАН

Контрнаступ Збройних сил України розпочнеться найближчими місяцями, атаки плануються одразу на кількох напрямках.

Про це розповів міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю естонському порталу ERR.

Підготовка до контрнаступу: скільки та яких танків Україна чекає від союзниківСоюзники пообіцяли Україні сотні західних та модернізованих радянських танків. На інфографіці – на яку техніку чекає Україна і скільки вже поставлено.

Важливу роль у контрнаступі має зіграти озброєння, передане західними союзниками. Зокрема, танки Leopard 2. Резніков зазначив, що ці бойові машини можна буде побачити у справі «у квітні-травні».

«Контрнаступ уже планується за кількома напрямками. Це залежить від того, який момент є найбільш підходящим, яке рішення ухвалить Генштаб. Також все залежить від погоди. Навесні наша земля дуже волога, за таких умов можна використовувати лише гусеничні машини. Думаю, ми зможемо побачити їх (танки Leopard 2 – ред.) у справі у квітні-травні», – заявив Резніков.

Міністр також анонсував позитивні зміни для України цього року. Резніков упевнений, що українські військові продовжать звільняти тимчасово окуповані території, як це було зроблено у Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській та Херсонській областях.

Нагадаємо, у Пентагоні вже оцінили шанси України на успішний контрнаступ. За словами міністра оборони США, Україна, користуючись значним виснаженням російської армії та постачанням західної зброї, має «дуже добрі шанси» навесні.

Раніше в Інституті вивчення війни припустили, що контрнаступ України може змусити путіна почати переговори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: