У Пентагоні оцінили шанси України на успішний контрнаступ навесні

Читать на русском
Країна-агресор розконсервовує танки Т-54 і Т-55 через рівень втрат, яких окупаційній армії завдали українці.
фото: ЕРА

Україна користуючись значним виснаженням російської армії та постачанням західної зброї має «дуже хороші шанси» здійснити успішний контрнаступ навесні цього року.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час слухань у комітеті Сенату США з питань збройних сил.

Згідно зі словами Остіна, Україна наразі має «значну перевагу» в порівнянні з російськими силами, хоча лінія фронту й змінювалась то в один, то в інший бік протягом останнього часу, а наразі відбуваються «досить серйозні бої в районі Бахмута».

Підготовка до контрнаступу: скільки та яких танків Україна чекає від союзниківСоюзники пообіцяли Україні сотні західних та модернізованих радянських танків. На інфографіці – на яку техніку чекає Україна і скільки вже поставлено.

«Українці завдали росіянам значних втрат, і ті виснажили свої запаси бронетехніки так, як ніхто ніколи не міг собі уявити. І тепер ми бачимо, як росія розконсервовує танки Т-54 і Т-55 через рівень втрат, яких завдали українці», - зазначив глава Пентагону.

При цьому, він наголосив, що з огляду на це ресурси окупаційної армії вичерпуються, вона все частіше постає перед нестачею артилерійських боєприпасів та інших речей і змушена звертатись по допомогу до Ірану та Північної Кореї.

«Тому я думаю, що ми побачимо активізацію бойових дій навесні, оскільки умови для маневрування покращаться, а також на основі того, що ми вже зробили й продовжуємо робити. Я думаю, що Україна матиме дуже хороші шанси на успіх», - додав Остін.

Нагадаємо, напередодні експерти описали сценарій весняного контрнаступу ЗСУ.

Раніше ми повідомляли, що успішні контрнаступи України можуть змусити путіна до переговорів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: