У США розповіли, коли саме очікують початок контрнаступу України

Читать на русском
На Заході очікують побачити початок контрнаступу українських сил упродовж найближчих тижнів.

Сполучені Штати Америки вважають, що Україна розпочне свій весняний контрнаступ вже у квітні, а саме - найближчими тижнями.

Про це під час онлайн-брифінгу заявила постійна представниця США при НАТО, посол Джуліанн Смітт, повідомляє «Укрінформ».

«Ми очікуємо, що українці будуть просуватися або розпочнуть власний весняний наступ найближчими тижнями», - наголосила чиновниця.

Підготовка до контрнаступу: скільки та яких танків Україна чекає від союзниківСоюзники пообіцяли Україні сотні західних та модернізованих радянських танків. На інфографіці – на яку техніку чекає Україна і скільки вже поставлено.

При цьому, Сміт уточнила, що саме українська сторона визначає час та тактику дій щодо контрнаступу.

Представниця США в Альянсі наголосила, що російські окупанти теж зараз намагаються розпочати власний наступ.

«Але схоже, що росія зараз не має нічого конкретного, що дало б їй надію з точки зору значних перемог на полі бою», - додала постпред США при НАТО.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков вже озвучив терміни контрнаступу ЗСУ. За його словами, важливу роль у наступі має відіграти озброєння, передане західними союзниками.

У Пентагоні оцінили шанси України на успішний весняний наступ. Там зазначили, що Україна, користуючись значним виснаженням російської армії та постачанням західної зброї, має «дуже добрі шанси» на успіх.

Також повідомлялося, що вдалий контрнаступ України може змусити путіна до переговорів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: