CNN: Україна перед контрнаступом завдає глибоких ударів і накопичує боєприпаси

Читать на русском
Україна накопичуватиме боєприпаси перед контрнаступом, який може розпочатися найближчими місяцями.
Українські військові

Україна завдає глибоких ударів по позиціям окупаційних військ росії і накопичує боєприпаси перед очікуваним контрнаступом, який може початися у найближчі місяці.

Про це повідомляє CNN з посиланням на західних офіційних осіб.

«Деякі з цих глибоких ударів по російських позиціях на півдні України є підготовкою до будь-якого майбутнього наступу. Ми бачили, що протягом усієї кампанії українці були дуже вправними у націлюванні точних систем HIMARS на конкретні російські цілі», - сказали посадовці виданню.

Вони також заявили, що Україна накопичуватиме боєприпаси перед контрнаступом, але не помітили жодної нестачі, яка б обмежила повсякденні операції.

«Ми не бачимо їх у такому становищі, коли їм доводиться стримувати свої операції через нестачу боєприпасів», — сказали співрозмовники медіа.

«Вони, очевидно, хочуть накопичити запаси зараз, тому що вони готуються до наступу, тому їм потрібні гарантії постачання, щоб мати можливість витримати наступ. З того, що ми бачимо, вони отримують ці постачання», - додали вони.

Напередодні журналісти NYT зазначили, що Україна відбила зимовий наступ російських військ і тепер її черга йти в атаку – це може статися орієнтовно наступного місяця.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що українські війська активно готуються до контрнаступу та деокупації захоплених росіянами територій, і якщо окупанти найближчим часом не покинуть Україну, то вони будуть знищені.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: