У Кропивницькому ліквідували масштабну ботоферму, що працювала на рф

Читать на русском
Кіберзлочинець створив 3 тисячі фейкових акаунтів для інформдиверсій проти України і продавав їх через даркнет.
Служба безпеки України

У Кропивницькому Служба безпеки України ліквідувала ботоферму, яка діяла на користь російських спецслужб.

Про це повідомили у пресслужбі силового відомства.

Зазначається, що кіберзлочинцем виявився переселенець із Запоріжжя, який переїхав на Кіровоградщину після початку повномасштабного вторгнення.

За інформацією спецслужби, він створив 3 тисячі фейкових акаунтів для інформдиверсій проти України і продавав їх через даркнет.

«Відповідне обладнання чоловік встановив в орендованій квартирі одного зі спальних районів обласного центру. Середня вартість одного боту коштувала 200 грн. Фейкових акаунтів він планував продати на загальну суму більше ніж пів мільйона грн», - йдеться у повідомленні.

В СБУ кажуть, що основними його клієнтами були представники російських спецслужб, а також підконтрольні їм прокремлівські пропагандисти.

«Боти потрібні були агресору для «розгону» дезінформації нібито від імені українських громадян про ситуацію на фронті, а також для спроб дискредитації підрозділів Сил оборони.Таким чином ворог намагався розхитувати внутрішньо-політичну обстановку в різних регіонах України в умовах війни», - наголосили у силовому відомстві.

Під час обшуку в орендованій квартирі фігуранта виявлено комп’ютерну техніку, спеціалізоване обладнання та 3 тисячі SIM-карток, які він використовував у протиправній діяльності.

Чоловіку повідомлено про підозру у виправдовуванні збройної агресії рф проти України.

Раніше СБУ ліквідувала ботоферму, яка розхитувала ситуацію у Запорізькій області.

Нагадаємо, СБУ ліквідувала дві ботоферми у Київській та Одеській областях. Вони поширювали фейки та пропаганду на замовлення росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: