СБУ ліквідувала ботоферму, яка розхитувала ситуацію у Запорізькій області

Читать на русском
Декілька тисяч ботів розганяли дезінформацію про обстановку на фронті і закликали донатити на підтримку окупантів.
Фото: СБУ

У Запоріжжі правоохоронці «накрили» велику прокремлівську ботоферму, яка займалася поширенням ворожої пропаганди.

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

Ексголові СБУ оголосили підозру в держзраді та катуванні цивільнихСБУ повідомила про підозру своєму колишньому керівникові Олександру Якименку, який очолив окупаційні «органи безпеки» у зайнятій ворогом частині Херсонщини.

За інформацією слідчих, ботоферму організував місцевий фахівець з інформаційних та телекомунікаційних технологій. Він розмістив комп'ютерну техніку в одному з офісів Запоріжжя та щодня реєстрував нові анонімні акаунти у соцмережах.

У СБУ повідомили, що кілька тисяч ботів, серед іншого, популяризували ворожу армію та закликали донатити кошти на підтримку окупантів. Крім цього, ферма займалася дискредитацією командування ЗСУ та підбурювала українських громадян ухилятися від мобілізації.

«Надалі ворожий «осередок» мав стати «ударною силою» у проведенні масштабних інформаційних диверсій ворога у прифронтових районах області», - наголошують правоохоронці.

Проводиться розслідування із встановленням усіх обставин та притягненням усіх винних до відповідальності.

Нагадаємо, нещодавно СБУ затримала російського агента, який коригував ракетні обстріли Харкова 5 лютого. Затриманий приховано фіксував місця дислокації військовослужбовців ЗСУ, блокпостів та об'єктів критичної інфраструктури на території Харківської області.

Раніше повідомлялося, що СБУ ідентифікувала трьох російських омоновців, які шукали українських патріотів на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: