В СБУ розповіли про настоятеля храму УПЦ МП, який благословляв окупантів

Читать на русском
Протоієрей організував так звану церковну ходу до одного зі свят, а на самому «заході» він благословляв російських окупантів та освячував їхні колони військової техніки
Служба Безпеки України

Колишній настоятель одного із храмів Ізюмської єпархії УПЦ МП підтримав збройну агресію рф і благословляв окупаційні війська.

Про це повідомили у прес-службі СБУ.

У відомстві зазначили, що під час окупації частини Харківської області протоієрей організував так звану церковну ходу до одного зі свят, а на самому «заході» він благословляв російських окупантів та освячував їхні колони військової техніки у Куп’янському районі.

«Увесь «процес» наказав своїм поплічникам зафіксувати на камеру для подальшого оприлюднення на кремлівських медіаресурсах. Таким чином ворог намагався імітувати «підтримку» загарбників з боку місцевих вірян», - повідомили правоохоронці.

Прес-служба СБУ зазначає, що під час звільнення Харківщини чоловік разом із сім’єю втік на територію рф. Там його призначили настоятелем Православного приходу Іоанно-Предтеченського храму Твєрської і Кашинської єпархії рпц.

За даними фактами було розпочато кримінальне провадження за статтею «виправдовування збройної агресії рф проти України».

Нагадаємо, нещодавно священнослужитель Української православної церкви московського патріархату побив військового в Хмельницькому.

Крім того, СБУ викрила священика УПЦ МП, який допомагав ухилянтам від мобілізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: