СБУ оголосила підозру прокремлівському Youtube-блогеру: що відомо

Читать на русском
Правоохоронцям вдалося зібрати вичерпну доказову базу на Подоляку, який продовжує привселюдно виправдовувати російське вторгнення в Україну.

Прокремлівський блогер-мільйонник Юрій Подоляка отримав підозру за п'ятьма статтями Кримінального кодексу України.

Про це у понеділок, 3 квітня, повідомили у пресслужбі СБУ.

Правоохоронцям вдалося зібрати вичерпну доказову базу на Подоляку, який продовжує публічно виправдовувати російське вторгнення в Україну.

У СБУ зазначають, що зловмисник, перебуваючи на території рф, бере активну участь в інформаційно-психологічних операціях російських спецслужб.

Зокрема, він регулярно з'являється на пропагандистських телеканалах, де закликає до захоплення України та підтримки російських окупаційних угруповань. Крім цього, він масово розповсюджує фейки про події на фронті через власний сайт та канали на Youtube та в Telegram.

«Ініційовані СБУ експертні дослідження підтвердили, що в інтерв'ю та виступах Подоляки є факти його вибухової діяльності проти України», – йдеться у заяві СБУ.

У зв'язку з цим йому повідомили про підозру за п'ятьма статтями КК України:

  • ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади);
  • ч. 1 ст. 110 (поширення матеріалів із закликами до зміни меж території з порушенням порядку, встановленого Конституцією України);
  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ст. 436 (пропаганда війни);
  • ч. 2 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Нагадаємо, у лютому Служба безпеки України затримала прокремлівського блогера, який переховувався від правосуддя у монастирі УПЦ МП.

До цього правоохоронці повідомили про підозру прокремлівській пропагандистці Тетяні Монтян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: