СБУ ліквідувала дві ботоферми, які поширювали фейки на замовлення рф

Читать на русском
СБУ ліквідувала дві ботоферми у Київській та Одеській областях. Вони поширювали фейки та пропаганду на замовлення росії.
ssu.gov.ua

СБУ ліквідувала дві ботоферми у Київській та Одеській областях. Вони поширювали фейки та пропаганду на замовлення росії.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Кіберфахівці СБУ зазначають, що «армію ботів» у майже 7 тисяч акаунтів використовували для поширення деструктивного контенту, зокрема для:

  • дискредитації Сил оборони України та керівництва держави;
  • виправдання збройної агресії рф;
  • розхитування суспільно-політичної ситуації в країні.

Ботоферму на 5 тисяч акаунтів на Київщині створив 24-річний уродженець Запорізької області. Він реєстрував їх через російські сервіси та віртуальні номери рф та Білорусі. Іноді для верифікації шахрай використовував підроблені документи українців. Ботів чоловік віддавав в «оренду», а плату приймав на банківську карту. Його клієнтами були політичні партії і росіяни, які просували в Україні деструктивні та провокаційні матеріали.

В Одеській області організували бот-мережу четверо місцевих мешканців. Вони створювали фейкові акаунти у соцмережах та месенджерах.

«Через ботів зловмисники сіяли паніку, поширювали дезінформації та фейкові новини з фронту. «Клієнтами» були особи, які зараз перебувають в росії», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, у Службі безпеки України заявили про ліквідацію мільйонної ботоферми, створеної для дискредитації керівництва країни та розхитування суспільно-політичної ситуації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: