Коригувала вогонь росіян: у Краматорську СБУ зловила поплічницю терористів

Читать на русском
За вказівкою своїх російських господарів поплічниця терористів шукала дані про координати військових аеродромів ЗСУ та місця базування ДПСУ
Фото з місця подійTelegram

Служба безпеки України викрила та затримала у Краматорську поплічницю російських терористів. Вона допомагала ворогам коригувати ракетні удари по місту.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У Мелітополі підірвали колаборанта ЗубарєваУ Мелітополі підірвали чергового колаборанта – голову окупаційної адміністрації Якимівки Максима Зубарєва.

Відомо, що зрадницю затримали під час виконання чергової розвідувальної диверсії проти міста; це виявилася місцева мешканка, яку дистанційно завербував співробітник ФСБ росії. Знайшли її терористи через заборонені соціальні мережі, обравши жінку через те, що вона активно висловлювалася там на підтримку агресії рф.

За вказівкою своїх російських господарів пособниця терористів шукала дані про координати військових аеродромів ЗСУ, також її цікавили місця базування підрозділів Державної прикордонної служби в місті. Крім цього, вона передала терористам дані про місцезнаходження лікарень і гуртожитків у Краматорську – щоб росіяни могли прицільно бити по них.

«Розвіддані потрібні були російським окупантам для підготовки та проведення прицільних ракетних ударів по українських об'єктах» – наголошується в повідомленні.

При затриманні у коригувальниці вилучили мобільний телефон з доказами її діяльності на користь терористів. Поплічниці терористів повідомлено про підозру згідно ч.3 ст. 114-2 КК України (несанкціоноване поширення інформації про розташування Збройних сил України), суд відправив її під варту.

Раніше СБУ затримала в Кіровоградській області чергового агента російських терористів. Зрадник намагався дістати інформацію про військові аеродроми в області.

До цього СБУ під час стабілізаційних заходів викрила трьох колаборантів на території Харківської та Херсонської областей. Однією з них виявилася ексчиновниця, двоє інших – місцева мешканка та інструктор автошколи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: