Країнам НАТО запропонували щорічно виділяти фінансування Україні – Bloomberg

Читать на русском
Генсек Альянсу хоче, щоб союзники збільшили свої внески до фонду Комплексного пакета допомоги Україні.
Слово і діло

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запропонував країнам-членам виділяти щороку по 500 мільйонів євро для Комплексного пакета допомоги Україні.

Про це повідомляє агенство Bloomberg, з посиланням на джерела.

Зазначається, що генсек Альянсу хоче, щоб союзники збільшили свої внески до фонду Комплексного пакета допомоги Україні. Цей фонд передбачає короткострокову допомогу, таку як паливо, захисне спорядження і засоби протидії російському вторгненню.

Столтенберг назвав офіційну дату прийняття Фінляндії до складу НАТОФінляндія стане 31-ю країною Північноатлантичного альянсу, її прапор піднімуть біля штаб-квартири НАТО в Брюсселі

Окрім цього фонд спрямований на надання довгострокової підтримки для модернізації її збройних сил і досягнення стандартів оперативної сумісності НАТО.

Як повідомляє агенство, деталі пропозиції Столтенберга ще належить опрацювати.

Попри те, що допомога Україні не є летальною, це допоможе нашим союзникам підтримувати постачання сучасної зброї під час війни.

Нагадаємо, нещодавно Столтенберг заявив, що міністри закордонних справ НАТО мають намір обговорити старт розробки багаторічної програми підтримки для України.

Вчора, 3 квітня, у Брюсселі стартувало офіційне засідання комісії Україна-НАТО. За словами Міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, це буде перше засідання комісії на рівні глав МЗС за участю України з 2017 року.

Столтенберг уже заявив, що Україна приєднається до НАТО в «довгостроковій перспективі». Також він запросив Володимира Зеленського на саміт Альянсу у липні.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, де і з якою метою відбуваються операції та місії Північноатлантичного альянсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: