Україна зможе вступити до НАТО після закінчення війни – Столтенберг

Читать на русском
Столтенберг зазначив, що єдиний наслідок агресивної путінської політики - вступ до НАТО Швеції та Фінляндії, а потім і України
Єнс Столтенбергvestikavkaza.ru

Україна зможе вступити до складу Північноатлантичного Альянсу після війни; hосія не має права забороняти іншим державам вступати до НАТО, її думка не має жодного значення для цього.

Про це заявив у вівторок, 29 листопада, генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг, повідомляє Deutsche Welle.

Які країни під час повномасштабної війни навчають українських військовихУкраїнські військові під час повномасштабної війни отримали можливість пройти підготовку у Великій Британії та країнах ЄС. Докладніше – на інфографіці.

Столтенберг зазначив, що єдиний наслідок агресивної путінської політики - вступ до НАТО Швеції та Фінляндії, що є справою найближчого часу, а слідом за ними в Альянсі опиниться й Україна.

«Двері в НАТО відчинені. Ми дотримуємося тієї ж думки з приводу членства України... Водночас, основний упор зараз - на підтримці України, забезпеченні того, щоб президент путін не переміг, а Україна здобула перемогу як суверенна держава в Європі. Думаю, він боїться демократії та свободи, і це - головний виклик для нього» - сказав Столтенберг.

Також Столтенберг знову закликав країни НАТО робити якомога більше для підтримки України.

«Ми всі платимо ціну через війну росії в Україні. Однак ми платимо грошима, а українці - кров'ю» - нагадав він.

Раніше Столтенберг заявив, що Україна разом з союзниками повинна бути готова до того, що країна-агресор продовжить спроби зруйнувати українську критичну інфраструктуру. А Європі слід готуватися до потенційної другої хвилі міграції.

Тим часом Угорщина знову повернулася до проведення недружньої політики проти України; Будапешт заблокував участь Києва в офіційних засіданнях комісії Україна-НАТО. Міністру закордонних справ України Дмитру Кулебі в результаті довелося зустрічатися з главами МЗС країн НАТО у форматі окремої зустрічі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: