Для України першочерговим є самозахист, а не розмови про членство в НАТО – МЗС Великої Британії

Читать на русском
Зараз не час вести розмови про вступ до НАТО, оскільки потрібно вирішувати питання самозахисту України від агресії росії, переконаний очільник МЗС Великої Британії.
Міністр закордонних справ Великобританії Джеймс Клеверлі

Розмови про заявку України в НАТО не на часі, оскільки у пріоритеті самозахист Києва від російської агресії.

Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі, повідомляє Politico.

«Велика Британія хоче підтримати Україну в кінцевому підсумку на шляху до членства в НАТО. Але, на мою думку, дуже важливою є послідовність дій – і сьогоднішня робота полягає в тому, щоб допомогти їм захистити себе», – сказав він.

Топ збройних та політичних конфліктів у 2023 році: що про них відомоТоп-10 збройних та політичних конфліктів у світі, за версією міжнародної кризової групи – як довго тривають та скільки загиблих.

Міністр визнав зобов'язання НАТО щодо вступу України до альянсу, взяте на саміті в Бухаресті 2008 року. Але це дискусія для пізнішого етапу, переконаний він.

«Є давні зобов'язання щодо надання Україні шляху до членства в НАТО. Пріоритетом, звичайно, наразі є їхня самооборона тут і зараз», – наголосив Клеверлі.

На думку очільника МЗС Великої Британії, місце України в європейській архітектурі безпеки повинна вирішуватися після війни – у період відбудови.

«Українці і, звісно, всі інші хочуть бачити надійний спосіб гарантувати, що агресія проти них не повториться в майбутньому. Як саме це станеться – це розмова, яка ще має відбудеться», – додав він.

Нагадаємо, глава МЗС Угорщини обурився присутністю глави українського МЗС Дмитра Кулеби на зустрічі НАТО.

Також Володимир Зеленський відреагував на вступ Фінляндії до НАТО.

Крім того, повідомлялося, що країнам НАТО запропонували щороку надавати фінансування для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: