Макрон закликав Сі Цзіньпіна «напоумити» рф і допомогти зупинити війну проти України

Читать на русском
Президент Франції також попросив Сі натиснути на рф у питанні дотримання правил нерозповсюдження ядерної зброї. У відповідь на це Сі Цзіньпін заявив про неприпустимість застосування путін ядерної зброї.
Фото: Reuters

Лідер Китаю Сі Цзіньпін провів у Пекіні переговори з президентом Франції Еммануелем Макроном. Сторони, серед іншого, обговорили, російську агресію проти України.

Після переговорів Макрон та Сі зробили низку публічних заяв, повідомляє Reuters.

У Китаї прокоментували запрошення Сі Цзіньпіну приїхати в УкраїнуКитай позитивно оцінює пропозицію Зеленського щодо переговорів. Однак дуже рано говорити про конкретну дату зустрічі двох лідерів

Макрон, зокрема, заявив, що Захід повинен залучити Китай, щоб допомогти покласти край згубній війні росії проти України.

«Російська агресія в Україні завдала серйозного удару по міжнародній стабільності. Я знаю, що можу розраховувати на те, що напоумите росію і повернете всіх за стіл переговорів», – заявив Макрон, звертаючись до лідера КНР.

Президент Франції також попросив Сі натиснути на путіна у питанні дотримання правил нерозповсюдження ядерної зброї.

У відповідь на це Сі Цзіньпін зазначив, що всі країни, у тому числі рф, повинні дотримуватися зобов'язань щодо незастосування ядерної зброї.

Він також закликав міжнародне співтовариство «утримуватися від будь-яких дій, які можуть призвести до подальшого загострення кризи або навіть її виходу з-під контролю».

Нагадаємо, у лютому Міністерство закордонних справ Китаю оприлюднило свій мирний план щодо України з 12 пунктів. План передбачає припинення бойових дій, але не включає пункту про виведення всіх російських військ з території України.

При цьому президент Володимир Зеленський заявив, що Україна поки що не отримувала від КНР пропозицій виступити посередником для врегулювання війни, незважаючи на заяви Пекіна про готовність сприяти переговорам із росією.

Напередодні посол Китаю назвав «риторикою» заяви про безмежну дружбу з рф.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: