У Китаї прокоментували запрошення Сі Цзіньпіну приїхати в Україну

Читать на русском
Китай позитивно оцінює пропозицію Зеленського щодо переговорів. Однак дуже рано говорити про конкретну дату зустрічі двох лідерів
Ілюстративне фото24tv.ua

У Міністерстві закордонних справ Китаю позитивно оцінили пропозицію президента України Володимира Зеленського голові Компартії Китаю Сі Цзіньпіну приїхати до Києва.

Про це заявила на брифінгу 29 березня прессекретар МЗС КНР Мао Нін.

Китай як торговельний партнер України: як змінювалися обсяги експорту та імпортуПопри нейтральну позицію в питанні російської війни в Україні, Китай залишається важливим торговим партнером нашої країни. Про те, як змінювалися обсяги торгівлі Китаю та України – на інфографіці

За її словами, Китай позитивно оцінює пропозицію Зеленського щодо переговорів. Однак дуже рано говорити про конкретну дату зустрічі двох лідерів.

«Китай підтримує спілкування з усіма сторонами українського конфлікту, включаючи Україну» – заявила вона.

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що Сі Цзіньпін після візиту до росії планує провести з Зеленським перші онлайн-переговори з початку повномасштабної війни.

Видання Politico зазначало, що Зеленський, попри «безмежне партнерство» Китаю і росії, хоче зберегти Пекін у якості інвестора, торгового партнера і потенційного посередника.

29 березня Зеленський запросив відвідати Україну голову Китаю Сі Цзіньпіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: