Зеленський запросив Сі Цзіньпіна в Україну

Читать на русском
Володимир Зеленський в інтерв'ю заявив, що хоче поговорити із Сі Цзіньпінем і запросив його до України. Президент також вважає, що росії не пішов на користь візит глави КНР.
Фото: AFP

Президент Володимир Зеленський запросив до України голову Китаю Сі Цзіньпіна.

Таку заяву Зеленський озвучив в інтерв'ю Associated Press.

Китай як торговельний партнер України: як змінювалися обсяги експорту та імпортуПопри нейтральну позицію в питанні російської війни в Україні, Китай залишається важливим торговим партнером нашої країни. Про те, як змінювалися обсяги торгівлі Китаю та України – на інфографіці

«Ми готові бачити його тут. Я хочу поговорити з ним. Я контактував із ним перед повномасштабною війною. Але за весь цей рік, більше одного року, у мене не було контактів», – сказав президент.

Минулого тижня Сі Цзіньпінь приїжджав до Москви, але його візит закінчився без оголошення про надання рф військової допомоги. Через кілька днів володимир путін повідомив, що в Білорусі буде розміщено російську ядерну зброю.

Зеленський припускає, що цей крок путіна був спрямований на те, щоб відвернути увагу від відсутності гарантій від Китаю.

«Що це означає? Значить, візит не пішов на користь росії», — зазначив він.

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що Сі Цзіньпін після візиту до росії планує провести з Зеленським перші онлайн-переговори з початку повномасштабної війни.

На таких переговорах наполягає, зокрема, Європейський Союз.

Видання Politico зазначало, що Зеленський, незважаючи на «безмежне партнерство» Китаю та росії, хоче зберегти Пекін як інвестора, торгового партнера і потенційного посередника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: