Посол Китаю назвав «риторикою» заяву про безмежну дружбу з росією

Читать на русском
Заява про безмежну дружбу Китаю та росію носить риторичний характер, її неправильно витлумачили, сказав посол Пекіна в ЄС.
Фото: Associated Press

Посол Китаю в Євросоюзі Фу Цун назвав «риторикою» торішню заяву про безмежну дружбу з росією.

В інтерв'ю The News York Times дипломат сказав, що критики неправильно витлумачили відносини його країни з росією.

Він зазначив, що Китай не прийняв сторону рф у війні, і що деякі люди «навмисно неправильно тлумачать це, тому що існує так звана «безмежна» дружба чи відносини».

Зеленський хоче зберегти Китай в якості інвестора, торгового партнера і потенційного посередника – PoliticoЗеленський, незважаючи на партнерство Китаю та росії, прагне не відштовхнути Пекін, а зберегти його як інвестора, торгового партнера та потенційного посередника.

«Без обмежень» — не що інше, як риторика», – наголосив Фу Цун.

Він нагадав, що Китай не надавав росії військової допомоги і не визнав анексії територій України. Але при цьому Пекін не засудив вторгнення, оскільки розуміє заяви рф про «оборонну війну».

Посол заявив, що Китай не постачатиме росії зброю для використання в Україні ні зараз, ні в майбутньому.

Крім того, Фу Цун прокоментував той факт, що Сі Цзіньпін все ще не зателефонував президенту Володимиру Зеленському. На його думку, це не має великого значення: Сі дуже зайнятий, а між двома країнами були часті контакти на нижчому рівні.

«Я знаю, що люди зациклені на дзвінку. Той факт, що президент Сі не розмовляє із Зеленським, не означає, що Китай на боці росії в українському питанні», – сказав китайський посол.

У лютому минулого року володимир путін і Сі Цзіньпін підписали спільну заяву, в якій йшлося, що дружба між росією та Китаєм «не має меж».

Нагадаємо, раніше Фу Цун не виключив можливості телефонної розмови або зустрічі між Сі Цзіньпіном та Володимиром Зеленським.

За інформацією ЗМІ, президент Франції Еммануель Макрон під час поїздки до Китаю сподівається відмовити Сі Цзіньпіна від зближення з путіним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: