Китай поки не пропонував Україні посередництва у врегулюванні війни – Зеленський

Читать на русском
Глава держави зізнався, що скептично ставиться до мирного плану КНР, який передбачає припинення бойових дій, але не включає пункт виведення всіх російських військ з території України.
Фото: yomiuri.co.jp

Україна поки не отримувала від Китаю пропозицій виступити посередником для врегулювання війни, незважаючи на заяви Пекіна про готовність сприяти переговорам з росією.

Про це розповів президент Володимир Зеленський в інтерв'ю японському виданню The Yomiuri Shimbun.

Зеленський хоче зберегти Китай в якості інвестора, торгового партнера і потенційного посередника – PoliticoЗеленський, незважаючи на партнерство Китаю та росії, прагне не відштовхнути Пекін, а зберегти його як інвестора, торгового партнера та потенційного посередника.

«Я не отримував пропозицій від Китаю бути посередником. Нам не надходила пропозиція зустрітись. Але я надіслав прямі повідомлення по дипломатичних каналах, що хочу поговорити з лідером Китаю (Сі Цзіньпіном – ред.)», – заявив Зеленський.

Глава держави також зізнався, що скептично ставиться до мирного плану КНР, який передбачає припинення бойових дій, але не включає пункт про виведення всіх російських військ з території України.

Він додав, що на першому місці має бути «повага до суверенітету та територіальної цілісності».

Нагадаємо, російський диктатор володимир путін вже поспішив заявити, що китайська мирна ініціатива може стати основою для припинення воєнних дій.

Раніше «Слово і діло» розбиралося, що стоїть за зовнішньополітичною активністю Китаю, яка різко зросла, які цілі переслідує Пекін і чого насправді варті китайські «мирні плани».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: