Зеленський відреагував на вступ Фінляндії до НАТО

Читать на русском
Глава держави висловив сподівання, що саміт НАТО, який має відбутися у липні у Вільнюсі, наблизить і Україну до її євроатлантичної мети.

У вівторок, 4 квітня, Фінляндія офіційно стала повноправним членом Північноатлантичного альянсу.

Президент Володимир Зеленський привітав мешканців країни та фінського колегу Саулі Нііністьо з цією подією. Відповідний пост з'явився у Twitter українського лідера.

«Вітаю Фінляндію та президента Саулі Нііністьо зі вступом до НАТО у 74-у річницю його заснування. В умовах російської агресії Альянс став єдиною ефективною гарантією безпеки у регіоні», – написав президент.

Зеленський також висловив сподівання, що саміт НАТО, який має відбутися у липні у Вільнюсі, наблизить і Україну до її євроатлантичної мети.

Нагадаємо, Фінляндія стала 31-м членом Північноатлантичного альянсу після передачі ратифікаційної грамоти до Вашингтона.

Країна подала заявку на вступ до НАТО у середині травня 2022 року. Після цього держави-члени блоку, згідно з процедурою, почали схвалювати їхні заявки. Останніми вступ Гельсінкі до Альянсу ратифікували Угорщина та Туреччина.

Водночас Угорщина та Туреччина ще не ухвалили рішення про членство Швеції, яка подавала протокол про вступ до НАТО разом із фінами. Ці країни продовжують гальмувати ратифікацію заявки Стокгольма через низку розбіжностей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: