Через вступ до НАТО: російські хакери могли атакувати державні сайти Фінляндії

Читать на русском
Під атаку потрапив сайт парламенту Фінляндії та технологічний дослідницький центр VTT. За цим можуть стояти хакери з рф.
novosti-n.org

Російська хакерська група «Noname 057(16)» атакувала фінський технологічний дослідницький центр та може стояти за атакою на сайт парламенту, все через вступ країни до НАТО.

Про це повідомляє yle.

Хакери зазначили у своєму повідомленні в Telegram, що «сьогодні Фінляндія стає 31-м членом військового альянсу НАТО. Відправляємо Фінляндію в НАТО в супроводі атак на відмову в обслуговуванні».

Згодом стало відомо, що під атаку потрапив сайт парламенту Фінляндії та технологічний дослідницький центр VTT.

У парламенті повідомили про атаку о пів на третю годину дня та зазначили, що спільно з сервіс-провайдерами та Центром кібербезпеки будуть вжиті заходи для обмеження атаки.

Російська хакерська група поки не оголосила, що стоїть за атакою на веб-сайт парламенту, але група заявила, що відповідальна за злам веб-сайту VTT. Хоча ці ж хакери вже атакували веб-сайт парламенту в серпні 2022 року.

Нагадаємо, 4 квітня міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто підписав документ про вступ Фінляндії до Північноатлантичного альянсу.

Раніше хакери рф атакували сайти українських держорганів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: