Туреччина схвалила заявку Фінляндії на вступ до НАТО

Читать на русском
30 березня парламент Туреччини ухвалив законопроект протоколу вступу Фінляндії до НАТО. Голосування було останньою перешкодою на шляху Фінляндії до Альянсу.

30 березня Генасамблея парламенту Туреччини ратифікувала протокол про членство Фінляндії до НАТО.

Про це повідомляє Reuters.

Парламент Туреччини, Великі національні збори, ухвалили законопроєкт, який схвалює вступ Фінляндії до Північноатлантичного альянсу. Туреччина лишалася останньою країною, від якої очікували згоди.

«За ратифікацію протоколу про вступ Фінляндії до НАТО – 276 голосів, пропозиція прийнята. Вітаємо Фінляндію та її громадян», – оголосив результати голосування віцеспікер парламенту Хайдар Акар.

Після ратифікації протоколів про вступ Фінляндії до НАТО всіма країнами-членами генсек альянсу має запросити її приєднатися до Північноатлантичного договору.

Нагадаємо, Фінляндія та Швеція подали заявки на вступ до НАТО в середині травня 2022 року. Після цього країни-члени блоку, згідно з процедурою, почали схвалювати їхні заявки. Однак Туреччина та Угорщина гальмували підтримку нових потенційних членів НАТО.

23 березня заявку Гельсінкі схвалив комітет із закордонних справ турецького парламенту. Крім того, цього тижня приєднання Фінляндії до блоку схвалив парламент Угорщини. Таким чином для офіційного запрошення країни до НАТО не вистачало лише рішення Туреччини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: