США та НАТО можуть збільшити військову присутність в Чорному морі: законопроєкт вже в Сенаті

Читать на русском
Автором законопроєкту є сенатор від Демократичної партії Джин Шахін. Її законопроєкт підтримали дев'ять членів Сенату
Ілюстративне фотоАрмія Inform

Після інциденту з американським безпілотником над Чорним морем в Сенат США був внесений законопроєкт, який передбачає значне посилення військової присутності в регіоні сил НАТО та американської армії. В першу чергу, мова йде про регулярну військову присутність в Чорному морі.

Законопроєкт опубліковано на сайті Конгресу США.

Автором законопроєкту є сенатор від Демократичної партії Джин Шахін. Її законопроєкт підтримали дев'ять членів Сенату. У документі вказується, що визнання Чорного моря ареною агресії росії буде в інтересах США і дозволить продовжити зусилля щодо запобігання поширенню війни; прибережні держави Чорноморського регіону, які є членами НАТО, будуть грати в цьому запобіганні основну роль.

Знищення американського БПЛА MQ-9 Reaper над Чорним морем: що відомоЩо відомо про знищення російськими терористами американського дрона-розвідника MQ-9 Reaper над Чорним морем та якими можуть бути наслідки – в матеріалі Слово і діло

«Неодноразові, незаконні, неспровоковані та насильницькі спроби рф розширити свою територію і контролювати доступ до Середземного моря через Чорне море є загрозою національній безпеці США і НАТО... Необхідно рішуче протистояти нелегітимним територіальним претензіям росії на Кримському півострові, в територіальних водах України в Чорному та Азовському морях, в міжнародних водах Чорного моря і на територіях, які росія незаконно окупує в Україні» – сказано в документі.

Як вирішення проблем та для реалізації плану оборони Чорноморського регіону від російських терористів потрібно зміцнити східний фланг НАТО – в тому числі продовжувати роботу з союзниками в питанні постійної та потужної морської присутності в Чорному морі.

Нагадаємо, 14 березня російський літак збив американський розвідувальний БПЛА MQ-9 Reaper над Чорним морем.

В РНБО вважають інцидент якимось сигналом путіна заходу, суть якого в тому, що кремль готовий підвищувати ставки.

А в західних ЗМІ з'явилися публікації про те, що інцидент з MQ-9 Reaper і російським Су-27 вимагає відповіді США, і правильна відповідь – надати Україні сучасну зброю великої дальності, необхідну для перемоги над армією путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: