Україна отримала першу частину кредиту від МВФ – глава НБУ

Читать на русском
Рішення про негайне виділення першого траншу для України було погоджено 31 березня, в той же день, коли затвердили програму фінансування від МВФ
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

Україна вже отримала перший транш фінансової допомоги від Міжнародного валютного фонду в рамках нещодавно затвердженої кредитної програми. Обсяг траншу склав 2 млрд спеціальних прав запозичень (СПЗ), це еквівалент 2,7 млрд доларів США.

Про це повідомив глава Національного банку України Андрій Пишний у своєму Facebook.

30 років Незалежності: як змінювався розмір кредитів МВФ для УкраїниСкільки грошей від Міжнародного валютного фонду отримала Україна за час незалежності – на інфографіці.

«Україна отримала перший транш від МВФ в рамках нової програми розширеного фінансування. Це 2 млрд спеціальних прав запозичень, що дорівнює близько 2,7 млрд дол. Нагадаю, що рішення про негайне виділення траншу рада директорів МВФ погодила минулої п'ятниці, 31 березня. Дякуємо партнерам за швидку допомогу і вже активно працюємо для успішного проходження першого перегляду програми та отримання наступного траншу від МВФ» – написав він.

Нагадаємо, що нещодавно Виконавча рада Міжнародного валютного фонду схвалила чотирирічний пакет фінансування у розмірі 15,6 мільярда доларів для України.

Нова програма розширеного фінансування з боку МВФ буде чітко структурована на два етапи – військовий і післявоєнний – і триватиме чотири роки.

Спеціально для України МВФ до цього схвалив зміни у своїх правилах кредитування, що дозволяють йому допомагати країнам, які стикаються з надзвичайно високою невизначеністю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: