Столтенберг заявив, що Україна приєднається до НАТО у «довгостроковій перспективі»

Читать на русском
Столтенберг назвав вступ України до НАТО довгостроковою перспективою. Нині, сказав він, треба думати про допомогу Україні у війні.
Reuters

Україна стане членом НАТО, але це «довгострокова перспектива». Нині на першому плані допомога Україні у боротьбі з російською агресією.

Про це генсек Єнс Столтенберг заявив під час візиту до Фінляндії.

Як змінювалося ставлення українців до членства в НАТОЯк за роки незалежності змінювалося ставлення українців до членства країни в НАТО – на інфографіці. Станом на жовтень підтримка вступу до Альянсу є рекордною.

«Україна стане членом нашого Альянсу, але водночас це довгострокова перспектива. Наразі питання полягає у тому, щоб забезпечити перемогу України як суверенної, незалежної нації, і, отже, нам потрібно підтримати Україну», – сказав він.

Столтенберг наголосив на відсутності ознак того, що володимир путін змінив свої плани щодо України: «Він хоче контролювати Україну, і він не планує миру, він планує нову війну. І тому дуже важливо, щоб ми надавали підтримку Україні».

Генсек Альянсу додав, що потрібно зміцнювати військовий потенціал України, а також шукати способи гарантувати, що росія не вторгнеться ще раз.

Нагадаємо, раніше Столтенберг говорив, що Україна зможе вступити до складу Північноатлантичного Альянсу після війни.

30 вересня Володимир Зеленський повідомив про підписання заявки на вступ України до НАТО у прискореному порядку.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, як країни-члени Альянсу відреагували на заявку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: