Столтенберг назвав офіційну дату прийняття Фінляндії до складу НАТО

Читать на русском
Фінляндія стане 31-ю країною Північноатлантичного альянсу, її прапор піднімуть біля штаб-квартири НАТО в Брюсселі
Єнс СтолтенбергAP Photo

Фінляндія офіційно стане членом Північноатлантичного альянсу 4 квітня – в цей день країну приймуть до складу блоку, її прапор буде піднято біля штаб-квартири НАТО, ставши 31-м.

Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 4 квітня на пресконференції в Брюсселі.

«Завтра ми привітаємо Фінляндію як 31-го члена НАТО. Це зробить Фінляндію безпечнішою, а наш блок – сильнішим. Ми піднімемо прапор Фінляндії вперше тут, в штаб-квартирі НАТО» - повідомив він.

Крім того, в церемонії прийняття Фінляндії в НАТО візьме участь також президент країни Саулі Ніїністе.

«Фінляндія стане членом оборонного союзу НАТО у вівторок, 4 квітня 2023 року. Президент Саулі Ніїністе прибуде до Брюсселя і візьме участь в офіційній церемонії приєднання, організованій в штаб-квартирі НАТО»заявила пресслужба Ніїністе.

31 березня Столтенберг повідомляв, що Фінляндія найближчими днями остаточно стане членом Північноатлантичного Альянсу – після того, як голосування Великих Національних Зборів Туреччини схвалило ратифікацію членства країни, що було останньою необхідною умовою.

Нагадаємо, Фінляндія та Швеція подали заявки на вступ до НАТО у середині травня 2022 року. Після цього країни-члени блоку, згідно з процедурою, почали схвалювати їх заявки. Однак Туреччина та Угорщина гальмували підтримку нових потенційних членів НАТО. Змусити обидві країни схвалити прийняття Фінляндії вдалося тільки на початку 2023 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: