МВФ затвердив чотирирічний пакет фінансування для України (доповнено)

Читать на русском
За словами Шмигаля, програма МВФ стане частиною загального пакету фінансової підтримки для України від наших міжнародних партнерів у розмірі 115 млрд доларів.
Фото: Reuters

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду схвалила чотирирічний пакет фінансування у розмірі 15,6 мільярда доларів для України.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела.

Скільки грошей та за якими програмами Україна отримала від МВФ цього рокуЯк цього року Україна співпрацювала з Міжнародним валютним фондом, скільки траншей отримала – на інфографіці.

Наголошується, що така сума надається до того, щоб задовольнити нагальні економічні потреби України на тлі захисту від російської агресії.

«Рішення формалізує угоду на рівні персоналу МВФ, досягнуту з Україною 21 березня», – йдеться у публікації.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль підтвердив надання чотирирічного пакету від МВФ.

«Кошти від МВФ допоможуть уряду профінансувати всі критичні витрати та зберегти макрофінансову стабільність», – зазначив глава уряду.

За його словами, програма МВФ стане частиною загального пакету фінансової підтримки для України від наших міжнародних партнерів у розмірі 115 млрд доларів.

Нагадаємо, нова програма розширеного фінансування з боку МВФ буде чітко структурована на два етапи – військовий та післявоєнний – і триватиме чотири роки.

Перша фаза, яка триватиме перші 12-18 місяців, має зміцнити фіскальну, цінову та фінансову стабільність. На другому етапі акцент буде зміщений на ширші реформи для зміцнення макроекономічної стабільності, підтримки відновлення та якнайшвидшої реконструкції, а також підвищення стійкості, у тому числі у контексті цілей вступу України до ЄС.

Раніше повідомлялося, що ЗМІ дізналися про умови чотирирічної програми МВФ для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: