Важлива допомога в боротьбі з агресією рф – Зеленський прокоментував кредит на 15,6 млрд від МВФ

Читать на русском
Цей кредит є найбільшим для України з часу повномасштабного вторгнення росії та першим великим пакетом, схваленим МВФ для країни, яка бере участь у активному конфлікті.

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду схвалила фінансовий пакет на 15,6 мільярда доларів для України, щоб допомогти задовольнити нагальні потреби у фінансуванні.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у Twitter.

У п'ятницю, 31 березня, виконавча рада Міжнародного валютного фонду схвалила чотирирічний пакет фінансування для України на 15,6 мільярда доларів.

«Дякую МВФ а затвердження нової чотирирічної програми підтримки України на загальну суму $15,6 млрд. Це важлива допомога в нашій боротьбі з агресією рф. Разом підтримуємо економіку та рухаємося вперед до перемоги!», – написав у Twitter президент України Володимир Зеленський.

Програма МВФ в розмірі 15,6 млрд доларів розрахована на чотири роки. Виділені кошти буде спрямовано на фінансування критичних видатків та збереження макрофінансової стабільності.

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, програма складатиметься з двох частин. Перша – це термінове фінансування до нашої перемоги у війні. Друга частина – це післявоєнна відбудова та трансформація України.

Перший транш у розмірі понад 2,7 млрд доларів Україна очікує вже найближчим часом. Програма МВФ стане частиною загального пакета фінансової підтримки для України від наших міжнародних партнерів у розмірі 115 млрд доларів, зазначив Шмигаль.

Зазначимо, ця позика є найбільшою для України з моменту повномасштабного вторгнення росії. Також це перший великий пакет, схвалений МВФ для країни, яка перебуває в активному конфлікті.

Нагадаємо, на інфографіці «Слово і діло» можна подивитися, як розвивалося співробітництво МВФ та України у 2022 році.

Крім того, ми писали які вимоги висував МВФ Україні з 1994 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: