Антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу ексголови ДПЗКУ Вовчука

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника державної корпорації.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» Петра Вовчука, якого НАБУ і САП обвинувачують у причетності до завдання понад 60 млн доларів збитків підприємству.

Про це йдеться на сайті Судової влади України.

Перше підготовче засідання у справі відбулося 31 березня, на якому відвели одного з членів колегії суддів Вищого антикорупційного суду. Саму справу передали на повторний автоматизований розподіл між суддями.

«Обвинувальний акт із доданими матеріалами у кримінальному провадженні № 52023000000000143 від 28.02.2023 передати до управління документообігу та організаційного забезпечення апарату Вищого антикорупційного суду для проведення повторного автоматизованого розподілу в порядку, передбаченому статтею 35 КПК України», – йдеться в рішенні.

Раніше Литва екстрадувала до України ексголову правління ДПЗКУ Петра Вовчука. У жовтні 2019 року його затримали у Вільнюсі.

Нагадаємо, за даними слідства, представник міжнародного зернотрейдера та колишні посадовці ДПЗКУ – серед яких і ексголова правління – організували корупційну схему, за якою зерно, що належало держкомпанії, через низку суб'єктів господарювання було поставлено в Саудівську Аравію. Постачання відбувалось на умовах післяплати, що не відповідало встановленим ринковим правилам. В результаті ДПЗКУ кошти не отримала, зазнавши збитків у розмірі понад 60 млн дол.

Розслідування цих фактів НАБУ і САП здійснюють з 2016 року. Дві особи пішли на угоду з обвинуваченням та компенсували завдані ними збитки в розмірі 60 тис. дол. Справи стосовно ще двох осіб – радника голови правління ПАТ «ДПЗКУ» та представника міжнародного зернотрейдера – скеровані до суду. Ще одну особу оголошено в розшук.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: