У Литві затримали ексголову ДПЗКУ

Читать на русском
НАБУ розшукувало Вовчука з березня 2017 року розшукувало як підозрюваного у кримінальному провадженні за фактом завдання понад 60 млн дол. США збитків підприємству.

Колишнього голову правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) Петра Вовчука було затримано у Вільнюсі (Литовська республіка).

Про це пише офіційний сайт НАБУ у четвер, 31 жовтня.

НАБУ розшукувало Вовчука з березня 2017 року розшукувало як підозрюваного у кримінальному провадженні за фактом завдання понад 60 млн дол. США збитків підприємству.

Дії підозрюваного кваліфікуються за ч.3 ст.28, ч.2 ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем»), ч.3 ст.28, ч.4 ст.368 («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою») Кримінального кодексу України.

За даними слідства, представник міжнародного зернотрейдера та посадовці ДПЗКУ організували корупційну схему, за якою зерно, що належало держкомпанії, через низку суб’єктів господарювання було поставлено до Саудівської Аравії. Постачання відбувалось на умовах післяплати, що не відповідало встановленим ринковим правилам. В результаті ДПЗКУ кошти не отримала, зазнавши збитків у розмірі понад 60 млн дол. США.

Розслідувати наведені факти детективи НАБУ розпочали в липні 2016 року.

19 квітня 2018 року стало відомо, що детективи Національного антикорупційного бюро розшукують колишнього голову правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація» Петра Вовчука в рамках кримінального провадження про нанесення збитків підприємству.

Нагадаємо, суд відновив арешт майна російського олігарха Олексія Федоричева у справі ДПЗКУ. Також НАБУ відмовили в арешті рахунків його компанії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: