Суд засудив до трьох років тюрми ексдиректора філії ДПЗКУ

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і затвердив угоду про визнання винуватості, яку уклали між обвинуваченим та прокурором САП.

Вищий антикорупційний суд засудив до 3,5 років позбавлення волі колишнього директора філії «Партизанський елеватор» АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» Володимира Деркача, якого САП обвинувачує у зловживаннях на суму понад 14,7 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

Як вказують у суді, обвинувачений уклав угоду про визнання винуватості з прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Його обвинувачують у зловживанні службовим становищем.

«Колегія суддів ВАКС розглянула та затвердила угоду про визнання винуватості між прокурором та колишнім директором філії акціонерного товариства ДПЗКУ «Партизанський елеватор», який обвинувачувався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України», – інформує ВАКС.

Суд призначив Деркачу покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки 6 місяців з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій строком на 3 роки, зі штрафом у розмірі 8500 грн.

Зазначимо, що спочатку ексдиректору філії ДПЗКУ повідомили про підозру у заволодінні зерном на суму понад 14,7 млн грн. Водночас після укладання угоди про визнання винуватості обвинувачення перекваліфікували на зловживання службовим становищем, що є менш тяжким злочином та передбачає покарання до 6 років замість до 15 років у разі визнання винним у заволодінні майном.

Нагадаємо, за версією обвинувачення,, у листопаді-грудні 2019 року на той час керівник філії «Партизанський елеватор» ДПЗКУ продавав зерно, яке перебувало на балансі державної корпорації, приватному підприємству.

Проте в ході досудового розслідування було встановлено, що відвантаження понад 3 тис. тон зерна відбулось без дозволу власника, а отримані внаслідок незаконних операцій кошти були привласнені посадовцем.

Нагадаємо, Нацполіція викрила масштабні зловживання керівництва ДПЗКУ. Посадові особи корпорації проводили експортні операції зернових на підконтрольні компанії-нерезиденти. При цьому занижували вартість і не вносили передоплату за товар.

13 серпня силовики затримали в столичному аеропорту «Жуляни» керівника Державної продовольчо-зернової корпорації Андрія Власенка, який намагався втекти з країни. Пізніше його відсторонили від посади та посадили під домашній арешт.

Крім того, нещодавно з’ясувалися нові претензії до ДПЗКУ за період керівництва Андрія Власенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: