Заволодіння зерном ДПЗКУ: підозрюваному продовжили арешт

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку тримання під вартою колишнього очільника філії державної корпорації.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 28 жовтня строк тримання від вартою колишнього директора філії «Партизанський елеватор» АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» Володимира Деркача, якого НАБУ і САП підозрюють у заволодінні зерном на суму понад 14,7 млн грн.

Таке рішення 22 вересня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Деркача з альтернативою понад 4,75 млн грн застави. 22 вересня суд продовжив арешт ще на два місяці. Але адвокат підозрюваного подав скаргу і просив скасувати запобіжний захід. Вивчивши скаргу, апеляційна палата ВАКС частково задовольнила її. Судді відкориґували строк тримання під вартою на до 28 жовтня.

«Апеляційну скаргу адвоката Діденка Івана Васильовича в інтересах підозрюваного (Володимира Деркача – ред.) – задовольнити частково. Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 22 вересня про продовження строку тримання під вартою підозрюваного, скасувати в частині строку продовження тримання під вартою підозрюваного. Постановити в цій частині нову ухвалу. Продовжити строк тримання під вартою підозрюваного (Володимира Деркача – ред.) до 28 жовтня включно. У решті ухвалу слідчого судді ВАКС від 22 вересня – залишити без змін», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексдиректору філії ДПЗКУ. За версією слідства, у листопаді-грудні 2019 року на той час керівник філії «Партизанський елеватор» ДПЗКУ продавав зерно, яке перебувало на балансі державної корпорації, приватному підприємству.

Проте в ході досудового розслідування було встановлено, що відвантаження понад 3 тис. тон зерна відбулось без дозволу власника, а отримані внаслідок незаконних операцій кошти були привласнені посадовцем.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: