Українські військові відбили 69 атак окупантів, половину з них – на Бахмутському напрямку

Читать на русском
За добу українські військові відбили 69 атак окупантів на чотирьох напрямках. Найзапекліші бої продовжуються за населені пункти Бахмут, Авдіївка та Мар'їнка.
The Wall Street Journal

Російські війська продовжували вести наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках – минулої доби там відбито 69 атак.

Найзапекліші бої продовжуються за населені пункти Бахмут, Авдіївка та Мар'їнка, йдеться у зведенні Генштабу.

Минулої доби противник завдав 3 ракетних і 21 авіаційний удар, здійснив 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

WSJ: експерти описали сценарій весняного контрнаступу ЗСУКонтрнаступ України може початися з повітряної атаки, за нею буде масована атака із застосуванням західних і радянських танків, після чого на полі бою з'являться бронетранспортери з піхотою.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах оперативна обстановка без істотних змін, ознак формувань наступальних угруповань противника не виявлено.

На полігонах Білорусі продовжується підготовка підрозділів збройних сил рф. У прикордонних районах Курської та Білгородської областей зберігається присутність противника.

На Лиманському напрямі минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії районах населених пунктів Невське, Кремінна, Діброва і Серебрянського лісництва.

На Бахмутському напрямі ворог намагається взяти під повний контроль Бахмут, продовжує його штурмувати. Також окупанти вели безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Оріхово-Василівка та Іванівське. На цій ділянці фронту ЗСУ відбили 32 атаки.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах Новокалинове, Красногорівка, Авдіївка, Північне, Первомайське та Мар'їнка – успіху не мав.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не проводив, на Запорізькому та Херсонському напрямах – нарощував оборонні здібності.

Авіація сил оборони минулої доби завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також було збито ворожий розвідувальний БПЛА, а наші ракетники та артилеристи вразили район зосередження живої сили супротивника.

У Генштабі також розповіли, як у населених пунктах Каховського району Херсонської області окупанти тероризують місцеве населення. 2 квітня мешканцям було заборонено виходити з дому, було закрито всі громадські місця: торгові центри, магазини, лікарні.

Нагадаємо, вчора засновник ПВК «Вагнера» Євген Пригожин заявив, що його найманці нібито підняли прапор над зруйнованою будівлею адміністрації Бахмута. У ЗСУ спростували інформацію, зазначивши, що росіяни дуже далекі від захоплення міста.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський увечері розповів про ситуацію в Бахмуті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: