Зеленський назвав п'ять факторів, які можуть затягнути війну рф проти України

Читать на русском
Президент, зокрема, закликав союзників прискорити постачання далекобійної зброї та сучасної авіації, а також заявив про необхідність посилення санкційного тиску на рф.

Президент України Володимир Зеленський звернувся до учасників Європейської Ради із вагону Укрзалізниці.

Відповідне відео глава держави опублікував у своєму Telegram-каналі.

Зеленський, серед іншого, назвав п'ять ключових факторів затягування війни проти України.

По-перше, союзники не повинні затягувати процес передачі зброї для ЗСУ, насамперед дольнобійної. По-друге, Україні потрібні сучасні винищувачі і президент просить Захід їх поставити.

Перед парламентами яких країн Зеленський виступив за рік повномасштабної війниЗ початку повномасштабної війни Зеленський звернувся до національних парламентів майже чотирьох десятків країн, докладніше – на інфографіці.

«Я вдячний за рішення щодо МіГ для України: це значно посилить захист нашого неба. Але ми потребуємо сучасніших літаків», – заявив Зеленський.

Третій чинник – затягування санкційних рішень. Президент зазначив, що тільки посилення санкцій проти росії може забезпечити безпеку на континенті та у світі.

«Четвертий приклад. Ми давно говоримо про організацію саміту «Формули світу». Всі ми чудово розуміємо, що в умовах, що склалися, багато лідерів, на жаль, не зможуть приїхати в Україну. Можемо організувати саміт в одній із світових столиць – одній із європейських столиць. Хіба це не надасть глобальної сили Європі? Точно додасть», – зазначив президент.

П'ятим чинником, на думку Зеленського, є затягування у зближенні України та Євросоюзу. Глава держави наголосив, що Україна готова до рішення про початок переговорів щодо членства у Євросоюзі.

Нагадаємо, 23 березня президент відвідав із робочим візитом деокуповані території Херсонської області. Зокрема, Зеленський приїхав до одного із населених пунктів у регіоні, який постраждав від російської агресії.

До цього Зеленський відвідав передові позиції українських військових на Бахмутському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: